Cîmpeanu a intrat în panică! Profesorii ameninţă cu greva

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține majorarea salariilor profesorilor din 2022.

„Suntem în discuții pentru construcția bugetului. Ministerul Educației are o poziție foarte clară, este nevoie de nevoie de resurse pentru acoperirea acestor cerințe. Pe de altă parte, la nivelul guvernului, la nivelul țării, avem asumat un deficit de 5,84% din PIB pe cash sau de 6,2% din PIB în calculul ESA.

CITEŞTE ŞI: Simion a făcut circ în Parlament: Cîmpeanu primeşte ordine de la Arafat! Să se stabilească dacă Arafat conduce Educaţia

Va trebui să vedem care sunt posibilitățile, în raport cu cerințele care sunt foarte bine definite. Oricum, vor fi găsite soluții, chiar dacă este posibil să avem soluții care să fie aplicate de la 1 ianuarie și soluții care să fie aplicate pe parcursul anului.

Încă din luna octombrie s-a prevăzut de comun acord că Guvernul României și sindicatul vor găsi soluții la această solicitare. Nu vom putea face atractivă profesia de dascăl dacă nu avem salarii atractive”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reacția lui Sorin Cîmpeanu a venit după ce profesorii au avertizat că pregătesc o grevă generală dacă nu vor primi majorările salariale promise de ani de zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.