Anchetă de amploare: Ce s-a întâmplat la Spitalul Victor Babeş

Spitalul Victor Babes Timisoara, Facebook

Poliția și Parchetul Capitalei au deschis un dosar pentru ucidere din culpă după ce trei pacienți au murit, luni după-amiază, în unitatea mobilă de ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București.

Două variante iau în calcul anchetatorii, după tragedia de luni de la „Victor Babeș”, unde presiunea oxigenului în instalația de ventilație din TIR-ul ATI a crescut peste limita maximă permisă și a dus la blocarea ventilatoarelor – defecțiune tehnică și eroare umană.

În urma defecțiunii, cei opt pacienți COVID în stare critică au rămas neventilați, iar trei dintre ei au murit. Anchetatorii au părăsit după miezul nopții spitalul, iar pe parcursul nopții au avut loc audieri, reprezentanții firmei de mentenanță care se ocupă de sistemul de ventilație fiind chemați să explice cum funcționează acesta și ce s-ar fi putut întâmpla.

Au fost audiați deja și managerul spitalului, dr. Simin-Aysel Florescu, și unul dintre medici. Un reprezentant al firmei se afla chiar în curtea spitalului, când s-a defectat unitatea mobilă, însă a refuzat să intre în TIR, de teamă că s-ar putea infecta cu COVID. Audierile vor continua și marți, cu medicii și asistentele care au fost în spital în momentul tragediei. Sunt așteptate, totodată, rezultatele autopsiei celor trei pacienți decedați în TIR-ul ATI și expertiza tehnică a instalației de ventilație.

Oficial

La data de 12.04.2021, polițiști din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, 3 pacienți internați în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeș” București au decedat.

CITEŞTE ŞI: Tragedie la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Trei pacienți au murit după ce instalația de oxigen s-a defectat

La fața locului s-a deplasat echipa complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist.

În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani.

Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor.

Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML in vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.