Alexandru Rafila, anunț după confirmarea Omicron în România: Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate

Alexandru Rafila a anunțat că urmează o analiză rapidă a situației după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Ministrul Sănătății a afirmat că se vor lua măsuri pentru evitarea ca tulpina să se răspândească în România.

„Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care vor fi luate, pentru a limita posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. Trebuie să luăm măsuri care pot fi temporare până ne lămurim ce este cu această tulpină. Avem extrem de puţine informaţii cu privire la evoluţia pacienţilor infectaţi cu această boală. Ce putem să spunem este că, în cazul celor două persoane care au fost infectate simptomele sunt uşoare”

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă seară, primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 confirmate în România. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din VAslui şi Braşov, asimptomatici. Ei au venit în 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții DSU și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile, potrivit observatornews.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here