Românii care nu aruncă gunoiul reciclat vor primi amenzi uriașe

Foto Digi24

Marile orașe din România caută soluții pentru a-i determina pe locuitori să colecteze selectiv deșeurile, gradul de colectare selectivă în țară noastră fiind  doar de 11 %.

În acest scop, în municipiul Iași au fost amplasate 250 de camere de supraveghere, în toate cartierele, lângă pubelele de gunoi.. Pe baza imaginilor, angajații de salubritate văd dacă gunoiul este colectat în mod corect, iar la sfârșitul zilei  Poliția Locală este informată despre neregulile descoperite. Persoanele care nu aruncă gunoiul la tomberoanele colorate în roșu, galben și verde,  pot primi amenzi de maxim 2.500 de lei.În primele opt luni ale acestui an, polițiștii au aplicat 715 sancțiuni, în valoare totală de 350.000 de lei, cele mai multe dintre ele fiind înregistrate la final de săptămână, potrivit stirileprotv.ro.

„De multe ori nu înţelegem că a colecta separat este o obligaţie. Sunt și cetățeni care cred că dacă şi-au făcut curăţenie în casă, rezultatul acestei curăţenii trebuie să o arunce pe dealuri, în păduri sau lângă punctele gospodăreşti, ceea ce este un comportament necorespunzător.”, a declarat Cătălin Neculau, director Salubris Iași

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.