Rafila, despre programul redus al magazinelor: Cozile s-au mutat la benzinării

Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că închiderea mai devreme a magazinelor în zonele cu incidență ridicată a cazurilor de COVID-19 nu face decât să producă mai multă aglomerație. Mai mult, cozile se mută în benzinării.

„Eu cred că nu a fost o decizie bună. Puteau să facă lucrul ăsta, ca magazinele să se închidă cu jumătate de oră înainte de ora limită de circulație, cred că era suficient. Aglomerația, de multe ori, e generată de neliniște. Cozile s-au mutat de la magazine la benzinării. Benzinăriile ar trebui să vândă mai puțin alimente, s-au adaptat. (…)Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația și să concentrăm oamenii într-un anumit interval orar. Dacă lucrul acesta se întâmplă în toate zilele săptămânii, dacă crește incidența în București, atunci aglomerația va fi mult mai mare în acest interval orar”, a spus Rafila la DigiFM.

PSD a contestat în contencios administrativ la Curtea de Apel București, hotărârea de guvern prin care se impune închiderea magazinelor în fiecare zi la ora 18.00 în localitățile în care rata de inicidență a cazurilor COVID este mai mare de 7,5 la mie și în weekend în cazul în care rata este cuprinsă între 4 și 7,5 la mie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here