Primul caz de pestă porcină africană, confirmat în județul Brăila

Primul caz de pestă porcină africană din judeţul Brăila a fost confirmat joi seară, la un mistreţ aflat pe un fond de vânătoare, a comunicat Prefectura Brăila.

Mistreţul a fost depistat pe fondul de Vânătoare Lunguleţu, care aparţine Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Brăila, potrivit g4media.ro.

După ce a fost informat de către conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor privind existenţa cazului de pestă porcină, prefectul Brăilei, Iulian Timofei, a emis Ordinul de Prefect privind aprobarea Planului de măsuri la confirmarea focarului de pestă porcină, plan întocmit de către DSVSA Brăila. „Diagnosticul de PPA a fost confirmat. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în rândul porcilor şi cauzează pierderi economice importante. O prioritate este să protejăm fermele de creştere a porcilor, precum şi exemplarele aflate în gospodăriile populaţiei”, a declarat Iulian Timofei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here