Parteneriat între Universitate și Consiliul Județean Galați pentru producerea de dezinfectanți

Institutiile din Galati vor produce dezinfectanti, sursa: UDJ
Institutiile din Galati vor produce dezinfectanti, sursa: UDJ

Universitatea „Dunărea de Jos” și Consiliul Județean Galați au încheiat un parteneriat pentru producerea de dezinfectanţi pe bază de alcool, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Autoritățile județene s-au angajat să plătească pentru achiziția materiilor prime necesare suma de 100.000 de lei.

„Am încheiat un parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos pentru a produce la Galaţi dezinfectanţi pe bază de alcool pentru uz individual. Universitatea Dunărea de Jos dispune de infrastructura necesară pentru producerea acestor dezinfectanţi, precum şi de profesori specializaţi în acest domeniu. Consiliul Judeţean Galaţi a alocat ‪100.000 de lei pentru achiziţionarea materiilor prime necesare, iar în funcţie de nevoile ulterioare vom suplimenta această sumă. Astfel, prin producerea pe plan local a dezinfectanţilor pe bază de alcool, venim în sprijinul comunităţii, în condiţiile în care astfel de soluţii se găsesc din ce în ce mai greu pe piaţă”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Reprezentanții Universității Dunărea de Jos (UDJ) din Galați au anunțat că produsul dezinfectant va fi trimis spre omologare către instituțiile specializate.

„Facem demersuri pentru achiziționarea materiilor prime. Sperăm să nu dureze foarte mult, există procedura achizițiilor speciale. Îl putem folosi în instituție, ulterior este faza de acreditare a produsului. În mod normal, această fază durează foarte mult. Este o criză de biocid pe piață, oricând se poate agrava, noi producem acest amestec și îl păstrăm pentru zile negre. Dacă găsim materie primă putem produce orice cantitate, nu avem limită”, a declarat rectorul UDJ, Lucian Georgescu.

VIDEO Universitatea Dunărea de Jos Galați va produce dezinfectant

Dezinfectantul realizat de specialiștii Universității „Dunărea de Jos” din Galați este un lichid omogen, cu o consistență care permite utilizarea directă pe tegumentele umane. Formula compozițională a produsului permite un timp de contact care conduce la un efect biocid eficient.

Rețeta de fabricație propusă de specialiștii Facultății de Științe și Mediu conține doi alcooli inferiori cu efect biocid, un acool gras care asigură protecția tegumentului, un oxidant și apă demineralizată.

Prepararea și testele de miscibilitate sunt efectuate în laboratoarele Facultății de Științe și Mediu.

Efectul biocid este testat microbiologic în laboratoarele Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.