Pacienți reconfirmați pozitiv cu coronavirus după ce au fost externați. Ce explicație au medicii

Medici . Sursa foto:Pixabay.com
Medici . Sursa foto:Pixabay.com

Doi pacienți din Buzău care ar fi fost vindecați de coronavirus au fost testați din nou pozitiv. Direcția de Sănătate Publică din Buzău a anunțat repozitivarea a doi pacienți externați. Medicii spun că este posibil să fie vorba de o vindecare incompletă sau de faptul că imunitatea celor doi nu a ajuns la un nivel suficient de ridicat de anticorpi ca să facă față unei alte îmbolnăviri.

Într-un document al DSP Buzău se arată că pe 6 aprilie, conform recomandărilor de la externare au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați pe 26 aprilie. Externarea s-a făcut în urma a două teste care au ieșit negativ. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor două persoane a sosit pe 7 aprilie și a fost pozitiv. Acum, pacienții sunt asimptomatici și au fost internați din nou la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

În cazul de la Buzău, cele două persoane au fost depistate pozitiv și internate la INBI Matei Balș. Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ, ca urmare pacienții au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu (peroanele sunt rude). Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienții sunt asimptomatici și internați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Ce explicație au medicii

 „Poate să fie vorba de imunitatea care nu a ajuns la un nivel suficient de ridicat de anticorpi ca să facă față unei alte îmbolnăviri. Pe de altă parte nu putem să excludem și posibilitatea unei proceduri de diagnostic care trebuie verificată, sau a unei stări de latență care trebuie cercetată, pe care ar putea să o aibă virusul și care după o anumită perioadă să redevină activ. Sunt ipoteze pe care trebuie să le luăm în seamă atunci când vorbim de o reinfectare. Poate să fie vorba și de o vindecare incompletă, de aceea este foarte important să fie evaluate toate situațiile, tot contextul epidemiologic al pacienților respectivi, iar concluzie să fie trase după o analiză extrem de bine făcută.”, a declarat managerul institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, pentru Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.