Fostul șef al CJ Buzău Cristinel Bîgiu a primit un plus de opt luni la pedeapsa cu închisoarea

Cristinel Bîgiu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, a primit un plus de opt luni de detenţie, în urma unei sentințe pronunțate de Curtea de Apel Galaţi.

În urmă cu câteva luni, Cristinel Bîgiu le-a cerut magistraţilor de la Tribunalul Vrancea contopirea a două pedepse primite în două dosare în care a fost judecat pentru fapte de corupţie.

Una dintre pedepse este de cinci ani şi două luni de detenţie, iar cea de-a doua de doi ani, la finalul procesului magistraţii de la Tribunalul Vrancea luând decizia ca fostul preşedinte al CJ Buzău să aibă de executat cinci ani și două luni de închisoare, din care să fie scăzută perioada în care a fost în arest preventiv.

DNA a depus contestaţie, iar dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Galaţi. Magistraţii au admis contestaţia procurorilor DNA şi au decis ca Bîgiu să pimească un plus de opt luni de detenţie la sentinţa iniţială de cinci ani si doua luni de inchisore. Astfel, Cristinel Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, va face încă op luni de închisoare. Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi este definitivă.

Cristinel Bîgiu, fost preşedinte al CJ Buzău, a fost condamnat în două dosare, iar într-un al treilea a fost achitat. Cristinel Bîgiu a fost judecat şi condamnat la cinci ani şi două luni de detenţie în dosarul în care a fost prins în flagrant, în decembrie 2014, de către DNA luând mită pe vremea când era preşedinte al CJ Buzău.

În mai 2017, el a fost condamnat la doi ani de inchisoare într-un al doilea dosar de către magistraţii de la Curtea de Apel  Bucureşti în dosarul în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la rândul său, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Într-un al treilea dosar în care a fost judecat alături de fostul ministru de Interne Cristian David, Cristinel Bîgiu a fost achitat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here