Fostul președinte al CJ Timiș Titu Bojin, condamnat cu suspendare pentru conflict de interese

Titu Bojin

Tribunalul Timiș l-a condamnat luni pe fostul președinte al Consiliului Județean Titu Bojin la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dar a fost achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în același dosar. Sentința este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

”Achită pe inculpatul Bojin Titu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu (…). Condamnă inculpatul Bojin Titu la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. (…) Contopește pedepsele stabilite și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care adaugă un spor de 1 lună închisoare, urmând ca în final să aplice inculpatului pedeapsa de 1 an și o lună închisoare. (…) În temeiul art.861 Cod penal din 1969, dispune suspendarea executării pedepsei de 1 an și o lună închisoare sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani și o lună (…) de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe penale”, arată site-ul Tribunalului Timiș.

Instanța a luat act că Administrația Națională Apele Române nu s-a constituit parte civilă în cauză, iar prejudiciul stabilit de procurori, în valoare de 153.000 de lei, a rămas să fie achitat la ANAF de către alți trei inculpați în dosar, Bata Suici, Adrian Cioplea și Mihalcea Viorel, care au avut funcții de conducere în cadrul societății SC Temadi TMB SRL.

Titu Bojin a fost acuzat că ar fi favorizat firma familiei sale, SC Temadi TMB SRL, prin încheierea unor contracte cu Direcția Apelor Banat, pe care acesta o conducea la data faptelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here