Descinderi de amploare în București, Ilfov și Buzău, la persoane suspectate de înșelăciune și spălare de bani

Şapte percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Buzău. Este vorba despre un dosar de înşelăciune, spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, prejudiciul fiind estimat la 2 milioane de lei.

”În această dimineaţă, 8 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, patru în judeţul Ilfov, două în municipiul Bucureşti şi unul în judeţul Buzău. Totodată, poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri”, anunţă IGPR, potrivit stiripesurse.ro.

Cercetarea penală se desfăşoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2018 – iunie 2022, cinci persoane ar fi înşelat reprezentanţii unor societăţi comerciale în urma achiziţionării unor cantităţi de cereale. Acestia ar fi sustras din societăţile pe care le administrau sau le controlau bani şi bunuri mobile, pentru folosul propriu sau al altor societăţi comerciale.

Prejudiciul în cauză este de aproximativ 2.000.000 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here