Caravana mobilă de donare de sânge în județul Galați

sursa: Centrul de Transfuzie Galati

Din cauza numărului scăzut de donatori care se prezintă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi, autoritățile județene au organizat o caravană mobilă pentru donarea de sânge.

Proiectul a fosat lansat anul trecut de Consiliul Județean Galați împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. De atunci, sute de oameni au putut astfel să doneze sânge și să salveze vieți.

Mai mult, mulți gălățeni au aflat pe loc că au probleme medicale. Ei au fost îndrumați imediat către medicul de familie.

„Suntem printre ultimii în Europa la donare de sânge, iar cu un gest simplu putem face miracole. Sunt mulți bolnavi care au nevoie de sânge pentru a trăi, iar donând o singură dată putem salva pâna la trei vieți”,a  transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Din sângele obţinut de la o singură persoană pot fi salvate trei vieţi. Înainte de a dona sânge, medicii recomandă să fiţi bine hidratat. Trebuițe să fiți odihniți şi să evitaţi fumatul înainte de donare, dar şi după.

Condiţiile în care puteţi deveni donator de sânge: să aveţi o stare bună de sănătate fizică şi psihică; vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 kilograme la fete şi peste 60 kilograme la băieţi.

De asemenea, nu trebuie să aveți un istoric personal de boli cronice, infecto-contagioase sau psihice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here