sâmbătă, iunie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăGabriela Firea: O mărturie șocantă, a unei victime a agresiunii sexuale, a...

Gabriela Firea: O mărturie șocantă, a unei victime a agresiunii sexuale, a fost făcută publică, astăzi.

-

Nu aș fi intervenit, cu atât mai mult în campanie electorală, dar am un motiv important. Societatea românească trebuie să învețe un lucru simplu: „nu înseamnă nu”, violența domestică este inacceptabilă, iar egalitatea de șanse este încă o problemă gravă a societății noastre, spune Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

La fel de clar trebuie spus că aici nu este despre feminism, ci despre faptul că nimic nu justifică o agresiune, cu atât mai mult a unui bărbat asupra unei femei.

Doar spunând toate aceste lucruri, creăm obiceiul sănătos ca victima să nu mai tacă, să se adreseze autorităților fără ezitare! Ajutăm la schimbarea unui obicei nedrept de percepție asupra condiției femeii, chiar în societatea românească „modernă”.

Al doilea motiv pentru care am considerat că este bine să mă exprim este că, tăcând față de un astfel de caz, luăm partea segmentului majoritar al celor care, evitând o părere, contribuie la perpetuarea acestei mentalități greșite.

Fiecare femeie care adaugă propria voce la această cauză, ajută la o schimbare mult așteptată. Comunicând direct cu autoritățile, atunci când mai există capacitatea emoțională și puterea interioară de reacție, împărtășind și comunicând cu cei apropiați pentru un sfat, comunicând chiar public atunci când tot ce mai poate fi făcut este să fie lansat un avertisment public.

În niciun caz însă, tăcerea nu este o opțiune.

Și al treilea motiv pentru care am considerat ca trebuie să exprim un punct de vedere este că în această situație este implicată o jurnalistă, adică o persoană cu studii, care dispune de un cerc social care se solidarizează, de o recunoaștere profesională și socială care adaugă greutate mărturiei ei. Mai are și capacitatea și chiar mijloace de exprimare publică.

Toate aceste resurse nu există în cazurile foarte multor femei, mai ales din mediul rural – și aici vorbesc din experiența de fost ministru când am discutat personal cu victimele abuzurilor. Iar ce rezultă este tăcerea și acceptarea statutului de victimă.

Nu pot decât să apreciez curajul jurnalistei și să atrag atenția asupra acestui caz, pentru a servi drept reper și altor femei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...