Ziua ploii a fost creată la sfârşitul anilor 1800, graţie unui farmacist american, William Allison, din Waynesburg, Pennsylvania.
El a remarcat că întotdeauna părea să plouă pe 29 iulie. Din acest motiv, a decis să ţină o evidenţă anuală a precipitaţiilor la această dată specifică. După anii 1920, fratele său, Albert Allison, a continuat să înregistreze rezultatele.
Ar fi rămas un eveniment local dacă în anii 1930 jurnalistul John O’Hara nu ar fi transmis informaţia despre ziua ploii şi altor ziare. Astfel, Ziua ploii (#RainDay) a ajuns să se răspândească în toate colţurile lumii, iar alţi oameni au început să sărbătorească această dată în propriile zone, pur şi simplu învăţând despre precipitaţii şi importanţa lor.
Dependența de ploaie
De-a lungul istoriei omenirii, oamenii şi culturile din întreaga lume au sărbătorit ploaia şi puterea ei de a da viaţă. Toate formele de viaţă depind de ploaie, iar ploaia este cea care menţine lumea verde, proaspătă şi frumoasă. Ploaia nu este mai puţin importantă astăzi decât a fost în trecut, iar acum oamenii din întreaga lume, nu doar fermierii, o pot sărbători într-o zi ce i-a fost dedicată.
În funcţie de loc, ploaia poate fi un lucru absolut obişnuit şi pentru cei care văd mai multă ploaie decât soare pot să devină puţin frustraţi de ea. Totuşi să nu uităm că ploaia este asociată pe scară largă cu relaxarea, atunci când suntem …în interior. De fapt, o mulţime de oameni ascultă înregistrări audio ale picăturilor de ploaie pentru a încerca să îi ajute să adoarmă noaptea, scrie site-ul daysoftheyear.com.
Cetățeanul TV