Un șofer și-a dus mașina la fier vechi pentru a ascunde urmele unui grav accident

Un șofer de 23 de ani din Galați a accidentat grav un bătrân de 83 de ani și a fugit de la locul accidentului. A încercat să ascundă urmele accidentului și a dus mașina la fier vechi.

Individul a fost arestat și este cercetat pentru „vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că pe strada Marea Unire, în zona Grădinii Botanice, din Galați, a avut loc un accident rutier urma căruia o persoană a fost grav rănită. Victima a fost accidentată de un autoturism, iar șoferul a părăsit locul producerii accidentului.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați care s-au deplasat la fața locului au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 83 de ani, din municipiul Galați, în timp ce s-ar fi angajat în traversarea străzii marea Unire, prin loc nepermis și fără să se asigure, ar fi fost surprins și accidentat de un autoturism. Șoferul mașinii nu a oprit și și-a continuat deplasarea, părăsind locul producerii evenimentului rutier.

„Bărbatul de 83 de ani a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate și a rămas internat în stare gravă. Acesta se află și în prezent la terapie intensivă”, a transmis Inpsectoratul Județean de Poliție Galați.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii, la data de 25.01.2023, a fost identificat conducătorul auto implicat în acest eveniment rutier, fiind vorba de un tânăr, cu vârsta de 23 de ani, domiciliat în municipiul Galați.

„Acesta a încercat să ascundă urmele producerii accidentului rutier, astfel că la scurt timp, a dus autoturismul la un centru de colectare și reciclare deșeuri feroase și neferoase din municipiul Galați, centru unde a fost găsit și ridicat acest autovehicul, în vederea continuării cercetărilor”, a  precizat Poliția Galați.

Șoferul vinovat a fost depistat la locul de muncă, aflat pe raza municipiului Galați, și a fost condus la sediul poliției. După audieri și după administrarea probatoriului în cauza deschisă pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, polițiștii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de joi, 26 ianuarie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here