Un nou mijloc ieftin și eficient de luptă împotriva COVID-19

O aerisire regulată în toate incintele private și publice este măsura care de de săptămâna trecută face parte oficial dintre regulile sanitare pe care Germania le aplică pentru a limita răspândirea COVID-19.

O aerisire regulată în toate incintele private și publice este măsura care de de săptămâna trecută face parte oficial dintre regulile sanitare pe care Germania le aplică pentru a limita răspândirea COVID-19.

Germania a trecut deja de 300.000 de cazuri de infecție cu COVID-19. Iar guvernul a decis să includă această măsură pe lista oficială a regulilor care trebuie aplicate în lupta cu coronavirusul. „O aerisire regulată în toate incintele private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție”, arată guvernul german.

Aerisirea unei camere, mijloc eficient

Aerisirea unei camere, a unei incinte este unul dintre cele mai puțin costisitoare și cele mai eficiente mijloace pentru a reduce răspândirea coronavirusului, a declarat un oficial al Cancelariei germane, potrivit digi24.ro.

Aerisirea regulată a camerelor și sălilor, fie că este vorba despre spații private, fie publice este o practică intrată deja în obiceurile germane. Obligația aerisirii locuințelor este inclusă chiar și în unele contracte de închiriere a apartamentelor.

Ce spune Angela Merkel despre principalele directive oficiale în lupta cu virusul

Angela Merkel a explicat că sunt trei principale directive oficiale în lupta cu virusul , distanțarea fizică, igiena mâinilor și masca. Lor li se adaugă două noi recomandări. Respectiv instalarea aplicației de alertare împotriva coronavirusului și aerisirea spațiilor private și publice. Aerisirea presupune deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara. Acest lucru pentru a permite aerului să circule. Potrivit unor studii, 90 la sută dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate. Este recomandabilă o „aerisire încrucișată”. Adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament. Acest lucru permite formarea unor curenți de aer . Astfel este o reîmprospătare completă.

Potrivit experţilor de la CDC, picăturile respiratorii expulzate în proximitatea unei persoane infectate, atunci când aceasta tuşeşte, strănută, cântă, vorbeşte şi respiră rămân principala cale de contaminare. CDC notează importanţa ventilaţiei în spaţiile închise pentru a preveni contaminările. Infectarea prin intermediul unei suprafeţe contaminate nu mai este considerată „o formă comună de răspândire a maladiei COVID-19”, au precizat experţii de la CDC.

Mânerele ușilor nu prezintă pericol
Un studiu american a adus recent dovezi care arată că riscul de a contracta coronavirusul prin contact cu clanța de la ușă, de exemplu, cu întrerupătoarele sau cu alte suprafețe comune este destul de scăzut.

Potrivit lui Monica Gandhi, profesor de medicină la Universitatea California, „problema suprafețelor” cu rol în transmiterea coronavirusului „a dispărut, în linii mari”. Ea a declarat că virusul nu se propagă prin contactul cu suprafețe precum uși, întrerupătoare sau chiar mese și birouri.

Este o constatare pe care au făcut-o și alți oameni de știință. Emanuel Goldman, profesor de microbiologie la Universitatea Rutgers, New Jersey, explica că „riscul de transmitere a virusului prin interimediul unor suprafețe inanimate este foarte slab”.

Cum poate fi posibilă o contaminare

Pentru ca o contaminare să fie posibilă, ar trebui ca persoana infectată să tușească. Sau ea să strănute pe suprafața respectiva. Iar după aceea o altă persoană să atingă respectiva suprafață.

„Nu este o surpriză. S-a observat că suprafețele inanimate joacă doar un rol anecdotic în transmiterea virusului. Pentru comunitatea medicală, principalul mod de transmitere este calea respiratorie”, confirmă și Nathan Peiffer-Smadja.

La începutul pandemiei erau dubii cu privire la durata de viață a virusului pe diferite suprafețe. Cercetătorii spun azi că riscul de contaminare prin intermediul suprafețelor este destul de scăzut. Vigilența rămâne de bază, spun infecționiștii. Însă nu mai este cazul să dezinfectăm de exemplu cumpărăturile.

Monica Gandhi spune că măsurile cele mai importante de protecție rămân distanțarea fizică și purtarea măștii. Opinie împărtășită de mulți alți specialiști.. Ei au ajuns la concluzia că cel mai mare risc de transmitere a virusului este fie prin picături, fie prin aerosoli.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.