Timișorenii leneși, obligați să plătească taxa pe paragină

taxa pe paragină
Clădirea fostei fabrici Pionierul, sursa: vice.com

Taxa pe paragină este o suprataxă de până la 6 ori mai mare decât taxele normale pe care peste 1.500 de proprietari de imobile din Timişoara care nu şi-au îngrijit faţadele clădirilor sunt obligați să o plătească.

„Taxa pe paragină presupune o supraimpozitare de până la şase ori mai mare decât impozitul normal. Dacă nu plătesc, le scoatem la executare silită proprietăţile. Este o atenţionare, nu ameninţare”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Edilul le-a spus celor care nu au venituri suficiente să-şi poată întreţine locuinţele din zona centrală a oraşului, să se mute în altă parte, iar cei care doresc să rămână acolo să onoreze sarcinile fiscale impuse de lege.

„Acum avem pârghii legale şi le vom folosi fără menajamente”, a mai spus Robu. Potrivit primarului, municipalitatea nu urmăreşte să crească veniturile locale prin aplicarea de amenzi, dar se doreşte ca imaginea oraşului să nu fie afectată şi nici cetăţenii să nu cadă victime ale unor accidente provocate de dezlipiri ale tencuielilor.

PNL Timiş, clădire monument istoric, a fost într-o astfel de situaţie, din cauza unuia dintre coproprietari, un cetăţean italian, care, după ce a refuzat ani la rând să participe financiar la reabilitarea faţadei, acum s-a conformat. De asemenea, Robu nu-i va ierta nici pe cei care murdăresc cu graffiti clădirile renovate.

„Sunt indivizi care îşi bat joc de banii privaţi şi publici, dar vor fi pedepsiţi necruţător. Am început să-i cam prindem, chiar dacă nu de la prima lor acţiune. Îi ‘uscăm’, pentru că îi punem să plătească pe lângă amendă şi refacerea întregii faţade pe care au mâzgălit-o. Îşi vor vinde locuinţele să poată suporta reparaţiile”, a adăugat primarul Nicolae Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

*