ȘTIRILE ZILEI – Avertizare meteo pentru weekend – caniculă și potop; sancțiune pentru campiona României la fotbal

15.00 Un tânăr a murit electrocutat. Un tânăr de 25 de ani care lucra la montarea separatoarelor de sens pe DN 1, între Ghimbav şi Codlea, judeţul Braşov, a murit, vineri, fiind electrocutat. Un cablu de curent a atins braţul unei macarale, accidentul de muncă fiind cercetat de autorităţi. Potrivit ISU Braşov, un accident de muncă s-a produs, vineri, DN1, între Ghimbav şi Codlea, la Podul Bârsei. ”Un bărbat, în vârstă de 25 ani, din Alexandria, a fost electrocutat, după ce un fir de electricitate a fost atins de braţul unei macarale”, a transmis ISU Braşov.

14.30 România a surprins. Preşedintele Klasu Iohannis a afirmat vineri, la Bruxelles, în cadrul unei declaraţii comune cu preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk, că preşedinţia română a UE a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi. ”România este mult mai bună decât imaginea pe care o are”, a declarat preşedintele.

14.00 Avertizare meteo. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă instabilitate atmosferică şi disconfort termic, până duminică seară, la ora 23.00. Sunt posibile precipitaţii care pot cumula şi 40 de litri pe metru pătrat. Până sâmbătă, la ora 3.00, majoritatea judeţelor ţării sunt sub cod galben. ”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp”, a anunţat, vineri, ANM, menţionând că informarea este valabilă până duminică, la ora 23.00.

12.45 Sancțiune. UEFA a anunţat, pe site-ul oficial, că gruparea CFR Cluj a semnat un acord cu Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) cu privire la fair play-ul financiar. Gruparea era vizată de o anchetă pentru neîndeplinirea criteriilor fair play-ului financiar.

Acordul este valabil pentru sezonul 2019/2020. Conform acestuia, CFR Cluj se angajează să ajungă să respecte total exigenţele fair play-ului financiar până la “perioada de monitorizare” 2019/2020. În plus, clubul este de acord să achite suma de 200.000 de euro, care va fi reţinută din eventualele venituri obţinute din participarea în cupele europene.

De asemenea, CFR Cluj acceptă faptul că va face obiectul limitării numărului de jucători pe care îi poate include pe lista A pentru participarea în cupele europene. Mai exact, pentru sezonul 2019/2020 poate înregistra cel mult 23 de jucători pe lista A.

12.30 Zi importantă pentru Vâlcov. Fostul consilier al premierului Dăncilă Darius Vâlcov ar urma să afle vineri dacă instanţa menţine măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile decisă ân cazul său în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, pentru publicarea protocolului dintre Parchetul ICCJ şi SRI.

12.00 inaugurare. Proprietarul touroperatorului Paralela 45, Alin Burcea, a inaugurat un complex rezidenţial, Club Lac Snagov, lângă lacul Snagov si Mănăstirea Snagov, investiţie ce se ridică la 7 milioane de euro, fiind realizată din surse proprii şi credite bancare. Proiectul Club Lac Snagov a început în anul 2007, însă din cauza crizei economice a intrat în conservare în perioada 2009-2013. Mai multe detalii în articolul de pe cetateanul.net.

11.00 UDMR nu vrea vot electronic. Liderul deputaţilor UDMR Attila Korodi a declarat la RFI că formaţiunea sa are o reticenţă maximă faţă de introducerea votului electronic. El crede în schimb că votul anticipat şi cel prin corespondenţă sunt necesare. Attila Korodi explică de ce UDMR se opune votului electronic: ”Pe votul electronic noi avem o reticenţă maximă. Nu există la ora actuală nici o siguranţă ca votul dat şi voturile colectate să nu fie distorsionate. Există destule semne din celelalte democraţii occidentale, în care aceste modalităţi încă sunt respinse. Nu există siguranţa traseului de date 100%, fără să existe posibilitatea de a distorsiona rezultatul”.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.