Ședința CEx al PSD va avea loc luni la prânz. Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, luați în cătare

Ședința CEx al PSD

Ședința CEx al PSD va avea loc luni, de la ora 12,00, la Palatul Parlamentului, prilej cu care social-democraţii vor aborda teme politice precum şi propunerile pentru ASF şi CNA, posibil şi situaţiile vicepreşedinţilor Adrian Ţuţuianu şi Gabriela Firea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că în şedinţa a CEx al PSD nu vor fi discuţii despre remanierea guvernamentală, ci despre propunerile pentru ASF şi CNA.

„CEX-ul de săptămâna viitoare, care nu are ca obiectiv remanierea, are ca principal obiectiv să discutăm despre propunerile pentru ASF şi CNA”, a declarat vineri, la Parlament, Liviu Dragnea. Întrebat dacă se va discuta şi despre sancţiuni la adresa unor lideri ai partidului, Dragnea a răspuns: „Este vineri şi vă rog frumos, chiar nu vreau să îmi stric weekend-ul să comentez toate prostiile şi toate invenţiile pe care le spun unii pe la televizor şi pe diverse site-uri. Consider că zvonurile care nu au nicio bază reală sunt nişte prostii”.

Chestionat dacă este o prostie şi faptul că vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a invocat dorinţa unor lideri judeţeni de excludere din partid a lui Adrian Ţuţuianu, Dragnea a replicat: „Nu am spus asta”. Primarul general Gabriela Firea a declarat vineri că nu ştie când va fi şedinţa CEx al PSD, însă dacă va avea loc luni sau miercuri, ea va lipsi pentru că va fi într-o delegaţie la Madrid. Edilul spune că nu pleacă intenţionat pentru a lipsi de la CEx.

Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Potrivit listei finale cu candidaturile înregistrate pentru funcţiile din Consiliul ASF, pentru funcţia de preşedinte s-au înscris șapte candidaţi, printre care vicepremierul Viorel Ştefan. Astfel, pentru funcţia de preşedinte ASF şi-au depus candidaturile în Parlament: Leonardo Badea (actualul preşedinte al ASF), Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ştefan, Radu Toia şi Mircea Ursache.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţia de membru titular în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru un mandat de șase ani, din partea PSD candidează Maria Monica Gubernat, actual membru al CNA, şi Ramona Elena Sorescu, fost producător TV.

Miercuri este progamată şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru votarea noii componenţe la ASF şi CNA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here