Primăria Capitalei nu mai vrea școală în trei schimburi, dar nici nu vine cu o soluție concretă

școală în trei schimburi noul an școlar Ajutor financiar pentru familiile monoparentale

Fără școală în trei schimburi în unităţile de învăţământ din Capitală, prevede un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

“Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaţionale din Municipiul Bucureşti «Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi» e un program municipal de investiţii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unităţilor de învăţământ care funcţionează în trei schimburi şi cu efective mari de elevi”, se arată în proiect.

Fondurile necesare pentru finanţarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. “O comisie desemnată prin dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti va proceda la analiza situaţiei existente, identificarea soluţiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfăşurării procesului educaţional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziţionării acestora, dacă e cazul, şi întocmirea documentaţiei necesare investigaţiei”, se mai arată în proiectul care va fi discutat în ședința CGMB.

Școală în trei schimburi în 11 gimnazii

Potrivit raportului de specialitate, în Capitală sunt 11 şcoli gimnaziale în care se face școală în trei schimburi. Astfel, în prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod.

Sursa citată mai spune că în Şcoala Gimnazială nr.12 “Herestrău” situaţia persistă de doi ani, din cauza creşterii populaţiei în zonă, care duce la un număr tot mai mare de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ