vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalRomânul cu cea mai mare pensie a murit. Câți bani lua de...

Românul cu cea mai mare pensie a murit. Câți bani lua de la stat și ce meserie a avut

-

Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului Colibași, a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani. A informat publicația locală InfoArgesNews.ro .

Acesta fusese declarat omul cu cea mai mare pensie specială din România. El avea un venit care era anul acesta la peste 78.000 de lei.

Potrivit InfoArgesNews, Gheorghe Bălășoiu a murit vineri dimineață, în jurul orei 5:00.

Anul trecut, în timpul dezbaterilor asupra unui proiect de eliminare a pensiilor speciale, deputatul liberal Florin Roman dezvăluia că cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei . Ea era este încasată lunar de un fost comandant de penitenciar în perioada comunistă.

Care este cea mai nesimţită pensie specială din România

„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei. Pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declara atunci Florin Roman în plenul Camerei Deputaţilor. El a încercat de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură. Apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi, potrivit hotnews.ro.

În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror. El a stat la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. deoarece venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005 Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei, explică publicația argeșeană.

Aşa a ajuns, în anul 2017, la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual. Ea a ajuns anul acesta la peste 78.000 lei, așa cum anunța ministrul Muncii, Raluca Turcan , în luna ianuarie a acestui an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...