România se pregătește pentru etapa 3 în Criza Coronavirusului COVID-19

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

România se pregătește pentru etapa 3 în Criză Coronavirusului COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a făcut publică Planul care se va aplica după ce se va trece de numărul 100 al celor confirmați cu coronavirus COVID-19. În România până în acest moment sunt 97 de cazuri confirmate.

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică

*Precizări referitoare la Scenariul 3*, în urma solicitărilor formulate de mass-media:

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.

Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

•       Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.

•       Limitarea activităților colective.

•       Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie

•       Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)

•       Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus (COVID-19)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here