PSD cere demisia lui Orban: Nu înțelege legea!

Marcel Ciolacu FOTO: Pagina personală de Facebook
Marcel Ciolacu FOTO: Pagina personală de Facebook

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu înțelege de ce președinții celor două Camere, Anca Dragu și Ludovic Orban, nu au convocat plenul comun al Parlamentului.

„Nu înțeleg de ce Ludovic Orban a informat Guvernul după 5 zile”, a spus liderul PSD.

„Este un conflict între Guvern și Parlament. Guvernul este condus de PNL, iar Parlamentul este condus de PNL și USR. Deci este un conflict în interiorul acestei coaliții. Constituția trebuia respectată categoric. Nu înțeleg de ce conducerea Camerei Deputaților prin domnul Orban și conducerea Senatului prin doamna Dragu nu au convocat până acum citirea moțiunii într-un plen comun. Nu trebuia luată o decizie în BPR, trebuia respectată Constituția. (…) PNL și UDMR au propus să nu aibă loc nici citirea, ceea ce era o aberație totală. Președintele Camerei și președintele Senatului ar fi trebuie să convoace plen comun, fără decizia BPR. Nu înțeleg de ce domnul Orban a anunțat Guvernul după 5 zile. N-are nicio legătură dacă BPR a avut cvorum sau nu. Nu cumva ei sunt la putere și au majoritate. În acest moment au toate funcțiile în statul român”, a spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: A bătut Ciolacu palma cu Cîțu? Acuzații: PSD remorca premierului

Marcel Ciolacu a mai spus că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia, dacă nu înțelege legea. PNL a încălcat Constituția, moțiunea trebuia citită deja, a mai spus liderul PSD.

Votul, după decizia CCR

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședina de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea va avea loc după decizia CCR.

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că nu votează.

„Sunt prezent și nu votez,. Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi – n.r.) reprezintă o încălcare a pricipiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură – asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.