Promisiune de la directorul Metrorex: În 2018 se va putea merge cu metroul de la Eroilor la Râul Doamnei

Foto: Adrian Bărbulescu

Metrorex a finalizat săpăturile la tunelul Magistralei 5 din Drumul Taberei, urmând ca în a doua parte a anului viitor metrourile să fie puse în circulaţie pe traseul Râul Doamnei – Eroilor

Directorul Metrorex, Marin Aldea, a promis că pe Magistrala 5, între stațiile Eroilor și Râul Doamnei, vor circula metrouri din partea a doua a anului viitor. Anunțul a fost prilejuit de ieșirea la suprafață a echipamentul de săpat tuneluri „Sfânta Filofteia” în zona Parcului Operei.

Pe această linie vor fi folosite trenuri subterane din flota existentă, însă se lucrează la caietul de sarcini pentru achiziţia a 13 metrouri.

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011, primul termen de finalizare a lucrărilor fiind 2014. Termenul a fost amânat de mai multe ori, în luna noiembrie 2016 autorităţile susţinând că lucrările vor fi terminate la finalul anului 2017.

harta metrorexProiectul Magistrala 5 de metrou – Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei va avea o lungime totală de aproape şapte kilometri, un număr de 10 staţii şi un depou. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Eroilor din Magistrala 5 este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here