Profesor amendat pentru că a instigat elevii să nu poarte mască. Orban:„Să părăsească învățământul!”

Foto: captură Facebook/Nelu Sandu Pop
Foto: captură Facebook/Nelu Sandu Pop

Profesorul de sport din Oradea care a instigat elevii să nu poarte mască a fost amendat de poliție cu suma de 2.500 de lei. Profesorul a pus la cale o scenetă în care, alături de elevi, purta masca unui personaj de benzi desenate. În imagini se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive.

„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

Profesorul a fost amendat, miercuri, cu suma de 2.500 de lei, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Bihor. 

„Urmare a apariției în spațiul public, în ziua de 23.09.2020, a imaginilor privind pe profesorul din cadul Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, ce instiga în timpul orelor de curs, la neportul măștii de protecție de către elevi în unitățile de învățământ, la nivelul IPJ. Bihor s-a luat măsura verificării situației prezentate. Cu această ocazie, s-a stabilit că profesorul în cauză a încălcat prevederile legale în domeniul protecției sanitare și s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă a acestuia (2.500 lei ), conform prev. art. 65 lit h din Legea nr. 55/2020, raportat la art. 1 Anexa 2 din HG 782/2020, pentru neportul măștii de protecție în spații publice închise/la locul de muncă”, a transmis IPJ Bihor, într-un comunicat de presă.

Premierul Orban:„Să părăsească învățământul”

Întrebat la Galați despre cazul profesorul de sport, premierul Orban a avut o reacție dură, cerând chiar ca acesta să fie exclus din învățământ.

„Aici trebuie sancționat fără discuție. Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor, iar dacă un cadru didactic incită elevii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a declarat Ludovic Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here