Primarul Dorin Chirtoacă, despre prăbuşirea elicopterului SMURD: M-a lăsat fără cuvinte

Dorin Chirtoacă

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a anunţat că drapelul Primăriei va fi coborât vineri în bernă după ce joi un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova.

„Ploaia a <înecat> un echipaj SMURD, cel mai probabil aceasta a fost cauza. Este oribil ceea ce s-a întâmplat. O tragedie care m-a lăsat fără cuvinte. Uneori zici că e blestem să nu meargă bine lucrurile între cele două maluri ale Prutului. Cei care au dorit să facă bine, să salveze încă o viaţă de om, după ani la rând şi-au riscat viaţa salvând vieţi omeneşti, nu au avut cum să se salveze pe ei înşişi”, a scris pe Facebook Dorin Chirtoacă.

El le-a transmis condoleanţe familiilor, rudelor şi apropiaţilor, tuturor ieşenilor şi tuturor românilor. „Vom coborî drapelul în bernă la Primăria Chişinău, mâine, vineri, 3 iunie. Dumnezeu să-i odihnească! (…) La fel ca jertfa celor împuscaţi în ’40 la ocupaţie, a celor deportaţi în ’41 şi ’49, a celor închişi în GULAG-ul sovietic, la fel ca jertfa Doinei şi a lui Ion, a celor de la 7 aprilie 2009, a lui Victor Nour, tânărul omorat la Iaşi ş.a. Astăzi ploaia a „înecat” un echipaj SMURD, cel mai probabil aceasta a fost cauza. Fără supărare, de multe ori am impresia că răutatea care a început să prevaleze în ultima vreme, nu ne permite să deosebim adevăratele tragedii şi probleme grave cu care ne confruntăm, de problemele de zi cu zi şi alte lucruri care ne mai complică viaţa”, a mai scris Chirtoacă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.