Primăriile vor fi obligate să lumineze cu leduri trecerile de pietoni

trecere dec pietoni
trecere dec pietoni. Sursa foto: stirileprotv

Primăriile  vor fi obligate să asigure iluminarea tuturor trecerilor de pietoni, cu ajutorul unor sisteme de tip led.  Autoritățile locale au  termen de doi ani să facă acest lucru, în caz contrar riscând amenzi.

Măsura vizează 80% dintre primăriile din țară. Peste doi ani, polițiștii vor da amenzi și pentru iluminarea necorespunzătoare a trecerilor de pietoni, potrivit legii votate de deputați, care prevede și că luminile trebuie să fie performante din punct de vedere energetic, cu led, potrivit stirileprotv.ro.
Potrivit datelor Poliției Române, aproximativ 19.000 de șoferi au fost amendați în anul 2020 deoarece nu au acordat prioritate pietonilor. În urma accidentele rutiere care au avut drept cauză tot neacordarea de prioritate, au murit 117 pietoni și au fost răniți grav alți 497.

Unii parlamentari cred că multe accidente se produc deoarece trecerile de pietoni nu sunt iluminate bine.

„Știți cu toții că România bate topul la numărul de accidente mortale din Europa. În România nu se poate decât prin lege să forțezi primarii să-și facă treaba”, a declarat Paul Ichim, deputat neafiliat

 „Următoarea lege ar trebui să facă, de exemplu, curățenie nu doar în oraș, dar și în stațiile de autobuz. Suntem caraghioși, cine are fonduri știe ce trebuie să facă, nu trebuie să-i dea parlamentul o lege că să fie lumină la trecerea de pietoni”., a declarat Violetă Alexandru, deputat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.