Primăria Parisului dă în judecată Airbnb și cere de la americani aproape 13 milioane de euro

Primăria Parisului dă în judecată Airbnb

Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru că americanii ar fi publicat „ilegal” peste 1.000 de reclame pentru proprietăţi oferite spre închiriere, iar sancţiunea poate ajunge la mai mult de 12,5 milioane de euro.

Proprietarii de imobile din Paris pot să le închirieze pe termen scurt (până la 120 de zile pe an) prin platforme de tipul Airbnb, dar anunţurile trebuie să includă un număr de înregistrare care să permită menţinerea unei evidenţe de către autorităţi.

Airbnb ar fi încălcat această prevedere, iar cum fiecare încălcare a legislaţiei care a intrat în vigoare în 2018 este sancţionată cu 12.500 de euro, suma totală ar putea fi uriaşă. Reprezentanţii Airbnb au declarat că proprietarii din Paris care i-au utilizat platforma au respectat noile reguli.

Primăria Parisului dă în judecată Airbnb. Revolta primarului Anne Hidalgo

Primarul Parisului, socialista Anne Hidalgo, denunță abuzul și  nerespectarea procedurilor din partea platformei americane. ”Reglementările nu sunt respectate”, susține Primăria Parisului, amintind regula care limitează închirierea unei proprietăți la 120 de zile pe an și cere existența unui număr de înregistrare.

Legislația prevede că firma trebuie să plătească o amendă de 12.500 de euro pentru fiecare ofertă neconformă. Calculul este deci simplu – amenda s-ar putea ridica la peste 12,5 milioane de euro pentru Airbnb.

”Este o chestiune foarte sensibilă și nu vrea ca Parisul să ajungă în situația Veneției sau a Barcelonei, unde populația s-a răzvrătit împotriva turiștilor”, a declarat Anne Hidalgo, citată de Capital.fr. De aceea, Primăria Parisului dă în judecată Airbnb.

LĂSAȚI UN MESAJ