Peste 3.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul România – Ungaria

România - UngariaPeste 3.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele stabilite pentru accesul suporterilor, cu ocazia meciului România – Ungaria.

Jandarmilor li se vor alătura aproximativ 6.400 de poliţişti, la nivelul întregii ţări, din cadrul Poliţiei de Ordine Publică, Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră.

„Din punct de vedere al măsurilor de ordine şi siguranţă publică, se va acţiona în sistem de management integrat, ceea ce implică o cooperare permanentă a Jandarmeriei Române cu Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi cu Poliţia locală a Municipiului Bucureşti. Premergător competiţiei au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor ungare şi ai galeriei echipei oaspete, cei din urmă fiind informaţi cu privire la legislaţia românească. Poliţişti şi jandarmi români, vorbitori de limba maghiară, vor participa la această misiune pentru a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Menţionăm că grupul de suporteri unguri care va veni în mod organizat în România este însoţit de ofiţeri de poliţie din Ungaria – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

Principalele misiuni ale forţelor de ordine şi siguranţă publică vor viza însoţirea pe tot traseul de deplasare a grupului de suporteri unguri, de la intrarea în ţară şi până la ieşire, însoţirea grupurilor de suporteri români până la stadion, prezenţa în zona stadionului şi în principalele puncte din Capitală.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 1.000 de agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 16.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă.

Echipa de fotbal a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here