Nicușor Dan, „blatul” lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei

Nicușor Dan

Liderul PNL Ludovic Orban continuă să-l susțină pe Nicușor Dan pentru alegerilor locale de anul viitor. Deputatul-activist s-a autopropus încă din această primăvară candidatul unic al Opoziției în lupta cu primarul în exercițiu, social-democrata Gabriela Firea.

În contextul electoral de anul viitor, Orban susține că vrea să defileze cu o figură proaspătă în politică, cu profil de activist, neimplicată până acum în politica de cumetrii, notează stiripesurse.ro.

Susținerea lui Dan în 2020 poate fi o nouă încercare a lui Orban de a ajunge să controleze Primăria Capitalei, după eșecul din 2016. Atunci, Orban care candida la Primărie din partea PNL, iar Nicușor Dan din partea USB, a fost nevoit să se retragă din cursă odată cu declanșarea anchetei DNA împotriva sa, pentru acuzația de folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

„La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri (Tiberiu Urdăreanu – n.n) pe care il cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcția de primar al municipiului Bucuresti”, comunicau la acel moment procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Orban ar avea acum în partid de unde alege figuri noi, cel mai notoriu fiind Rareș Bogdan, locomotiva PNL în recentele alegeri europarlamentare, dar șeful PNL este convins că Dan, un apropiat în viața de zi cu zi și în afaceri al Roxanei Wring, va aduce Primăria Capitalei PNL-ului după ani la rând în care liberalii au pierdut în fața social-democraților, iar mai nou, Bucureștiul este un bastion al Alianței USR-PLUS, potrivit sondajelor.

Ce pare să nu vadă însă Orban este că Nicușor Dan, dincolo de reputația de ONG-ist, nu a venit cu soluții convingătoare pentru a rezolva problemele presante ale Capitalei, mai notează jurnaliștii de la știripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ