Nereguli mari la Spitalul de Pediatrie Pitești

FOTO: 1662222/Pixabay.com
FOTO: 1662222/Pixabay.com

Un control realizat la Spitalul de Pediatrie Pitești a scos la iveală nereguli grave, fiind constatate riscuri în caz de incendiu, paturi mobile mai late decât uşile, angajaţii unei firme care efectuează lucrări în unitatea medicală fiind găsiţi fumând în spital.


La Spitalul de Pediatrie Pitești au loc verificări, controalele descoperind faptul că reprezentanţii unităţii sanitare nu respectă regulile privind organizarea împotriva incendiilor .Potrivit verificărilor,  nu există plan de evacuare în caz de incendiu, în mai multe secţii paturile mobile fiind mai late decât uşile, fapt ce ar afecta evacuarea copiilor bolnavi în caz de incendiu.  Angajaţii unei firme, care fac lucrări de reabilitare în spital, au fost găsiţi fumând la unul dintre etaje. Verificările, cerute de prefect Verificările la Spitalul de Pediatrie din Piteşti sunt efectuate de o echipă formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii, din ordinul prefectului de Argeş, Radu Perianu. ”Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au constatat mai multe nereguli pe linie de organizare în instituţie în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor. Nu este actualizat planul de evacuare în caz de situaţii de urgenţă, nici planurile privind managementul situaţiilor de urgenţă. În incinta unităţii spitaliceşti, la secţiile de pe mai multe etaje, paturile mobile sunt mai late decât uşile, lucru care poate afecta evacuarea pacienţilor în caz de urgenţă”, a afirmat Radu Perianu, potrivit digi24.ro.

Potrivit acestuia, la etajul şase al spitalului, unde se desfăşoară lucrări de reabilitare, inspectorii ISU care participă la control au găsit mai multe persoane care au încălcat prevederile legale privind fumatul.

Este vorba despre personal al societăţii comerciale care se ocupă de lucrări, firma pentru care aceştia lucrează fiind amendată cu 1.000 de lei.  Echipa de control a constatat că trei saloane ale secţiei Oftalmologie necesită igienizare, în blocul alimentar, pe unele porţiuni ale plafonului sunt urme de infiltraţii cauzate de lucrările care sunt la nivelul superior, iar pavimentul are fisuri, iar la Anestezie-Terapie Intensivă nu se asigură normativul de personal medical superior. ”Din păcate, există doar 2 medici ATI care lucrează cu spitalul în baza unui contract de colaborare. Posturile libere au fost scoase la concurs, dar nu au fost ocupate”, a explicat prefectul de Argeş

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.