Mită la Vama Nădlac: Zeci de poliţişti trimişi în judecată pentru şpagă

21 de lucrători al Poliției de Frontieră și un inspector de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), acuzați de luare de mită și trafic de influență în cadrul Vămii Nădlac, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

CITEŞTE ŞI: ÎPS Teodosie cere despăgubiri de la Universitatea Valahia: Trebuie să îmi plătească, să dau din nou săracilor!

Procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată a 22 inculpați (un inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și 21 de lucrători în cadrul Poliției de Frontieră), în sarcina cărora a fost reținută săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, comise în formă simplă și continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada august 2022-ianuarie 2023, cei 21 de inculpați, în calitate de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari.

Ce şpăgi luau

De asemenea, procurorii au probe că în perioadele 10 august – 29 octombrie 2021 și 6 – 7 aprilie 2023, inspectorul antifraudă, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național mobil (tablouri, statuete). În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție. Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.