vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMinistrul Educaţiei, anunţ despre formatul în care vor începe cursurile în plin...

Ministrul Educaţiei, anunţ despre formatul în care vor începe cursurile în plin sezon de gripe

-

Ligia Deca a participat la o videoconferință cu inspectorii școlari din România. Ministrul Educației i-a încurajat pe aceștia să susțină redeschiderea instituțiilor de învățământ în condiții normale pentru elevi.

CITEŞTE ŞI: Deputatul de Dâmbovița, Gabriel Plăiaşu, trimis în judecată de DNA

Ligia Deca le-a cerut inspectorilor școlari să transmită profesorilor și părinților că cel mai important lucru din această perioadă este prevenția. Deca a cerut că dacă există o situație excepțională care presupune închiderea unei instituții de învățământ din cauza gripei, școala trebuie să se consulte cu Ministerul Educației pentru ca orele de curs să fie suspendate temporar. În videoconferința care a avut loc vineri, 6 ianuarie, s-au stabilt care sunt obligațiile conducerii instituțiilor de învățământ. Este recomandat ca atât elevii, cât și profesorii să poarte masca de protecție.

Ministrul Educației a prezentat și o serie de materiale informative oferite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Acestea s-au referit la măsurile de prevenire în privința răspândirii gripei. De asemenea, Deca a spus că este benefic să există o comunicare strânsă între Direcțiile de Sănătate Publică și școli.

Obligaţiile şcolilor

Ministerul Educației a stabilit că școlile trebuie să aibă anumite obligații pentru ca orele de curs să se poate desfășura în condiții optime începând cu ziua de luni, 9 ianuarie. Instituția de învățământ trebuie să aleagă o persoană care va comunica permanent cu Direcția de Sănătate Publică. În același timp, DSP-ul trebuie să comunice școlilor măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul gripal. În plus, ministerul trebuie informat în legătură cu orice focar de virus gripal dintr-o instituție de învățământ, se arată în comunicatul transmis.

Ministerul a pus la punct o serie de obligații și pentru conducerea unităţilor de învăţământ preuniversitar:

a) diseminarea către părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor/preşcolarilor/ antepreşcolarilor a informaţiilor cu privire la recunoaşterea simptomelor de gripă sau alte infecţii respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate, conform ghidului transmis de Ministerul Sănătăţii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...