Mii de angajați de la Mediu și Energie nu și-au primit salariile. Fifor dă vina pe Iohannis

Mii de angajați de la Mediu și Energie nu și-au primit salariile, în urma demisiei celor doi miniştri

Peste 4000 de angajaţi de la Ministerul Mediului şi Mininsterul Energiei nu şi-au primit salariile, din cauză că cele două instituții nu mai au miniștri. La începtul lunii septembrie, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, au demisionat din funcții după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă de la guvernare.

„Situația în care ne-a lăsat ministrul nostru, având și calitatea de viceprim-ministru, este imposibil de tolerat. De parcă nu ar fi suficient că salariile sunt de mizerie, nici măcar nu le mai primim, deși lucrările pe luna august le-am făcut și predat. E suficient că abia ținem agențiile în stare de funcționare, și acum nu mai putem plăți nici oamenii? a declarat Ion Daniel, președintele Federației Naționale de Mediu, pentru Mediafax.

 Fifor dă vina pe Iohannis

„În acest moment, sunt mii de familii ale căror venituri depind exclusiv de bunul plac al președintelui Iohannis. E vorba de angajații din ministerele vacantante de ALDE și din companiile sau agențiile din subordine. Mă aștept ca domnul Iohannis să dea din nou vina pe PSD pentru consecințele negative ale propriilor sale decizii. Adevărul este însă limpede și trebuie arătat! Indiferent ce ar fi făcut premierul Dăncilă, indiferent dacă Parlamentul votează o moțiune sau o restructurare, cu actualul guvern sau cu o altă majoritate, până la instalarea unor noi miniștri era nevoie de cineva care să conducă aceste ministere și să asigure plata salariilor și buna funcționare. Delegarea atribuțiilor miniștrilor demisionari este o altă gogorita a președintelui: astfel de delegări încetau odată cu mandatul titularului.Singurul motiv pentru care astăzi încă nu e nimeni să semneze ordinele de plată pentru salarii este că președintele Iohannis încalcă legile și Constituția și refuză să semneze numirea miniștrilor interimari. Este un joc politic dezgustător făcut pe seama a mii de angajați! Acesta e președintele care zâmbește cinic pe afișele electorale propunând în mod ipocrit „România normală”.Lucrurile însă nu vor fi lăsate la bunul plac al domnului Iohannis. Premierul Dancila va gasi soluțiile legale pentru a depăși acest nou blocaj. Salariile vor fi plătite!”, a scris Fifor, pe Facebook.: :

Președintele Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă. Este vorba de Niculae Bădălău la Minsiterul Energie, Ioan Deneş la Minsiterul Mediului şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ