Licitația pentru metroul lui Puiu Popoviciu se publică luni. M6 se va termina la Băneasa Shopping City

metroul lui Puiu Popoviciu metroul pentru Puiu Popoviciu Puiu Popoviciu rămâne fără Băneasa Shopping City metrou pentru Puiu Popoviciu metrou pentru Băneasa Shopping City metrou la Băneasa Shopping City

Luni în sistemul de achiziţii publice va fi lansată procedura pentru proiectarea şi execuţia primei părţi a Magistralei 6 între staţiile 1 Mai şi Tokyo, metroul lui Puiu Popoviciu.

Ministrul Răzvan Cuc, care a făcut sâmbătă anunțul, a precizat că în aprilie vor începe procedurile şi pentru partea a doua a liniei de metrou, până la Aeroportul Henri Coandă.

Pentru primul lot, metroul pentru Puiu Popoviciu, pentru că se termină la Băneasa Shopping City, finanţarea este europeană, destinată construcţiei unei secţiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri, Comisia Europeană aprobând, în februarie, alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiect.

Metroul lui Puiu Popoviciu și repararea Autostrăzii Soarelui

În martie se va finaliza şi procesul de evaluare a ofertelor pentru repararea autostrăzii A2, a anunţat Narcis Neaga, diectorul CNAIR. Directorul spune că va fi stabilit un calendar pentru intervenţie, pentru a nu afecta circulaţia în timpul sezonului estival. În primăvară se vor efectua lucrări la semnalizare, iar o echipă de intervenţie va acţiona pentru a opri extinderea porţiunilor degradate, a adăugat directorul CNAIR, prezent, împreună cu ministrul Cuc, la semnarea unui contract.

Primul pas spre cumpărarea ramelor electrice pentru calea ferată

Răzvan Cuc a anunţat că Autoritatea pentru Reformă Feroviară a finalizat documentele de licitaţie pentru achiziţia primului lor de 40 de rame electrice regionale, cât şi întreţinerea pe 15 ani, iar procedura va începe în aceasă săptămână. Valoarea contractului este estimată la circa 230 de milioane de euro iar termenul de livrare va fi de cel mult 40 luni. Materialul rulant va fi distribuit şi către operatorii privaţi, a spus ministrul, care a precizat că autorităţile pregătesc şi documentaţia pentru un alt lot de 40 de rame electrice, în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ