Măsuri de siguranță împotriva cutremurelor la Arcul de Triumf. Lucrările nu vor fi finalizate anul acesta

finanțare europeană
Si la Arcul de Triumf s-u pierdut mai mult de 3 milioane de lei

Primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat luni că a solicitat constructorului să pună în siguranță Arcul de Triumf în caz de cutremur, scrie Agerpres.

lucrari arcul de triumf”Trebuiau finalizate, există un conflict deschis între constructor și proiectant pe de altă parte, acolo eu m-am mai pronunțat. Din punctul meu de vedere, pe de o parte faptul că proiectul tehnic s-a schimbat pe parcursul desfășurării lucrărilor nu este un lucru bun, am căzut de comun acord ca împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcții București să efectuăm o expertiză tehnică, astfel încât, din momentul în care ea va fi gata, să știm exact ce fel de lucrări se execută, până atunci am solicitat constructorului să pună în aplicare o anumită dispoziție venită din partea proiectantului care prevede punerea în siguranță a Arcului, adică în caz de cutremur Arcul să stea în picioare”, a explicat edilul.

Potrivit acestuia, lucrările la Arcul de Triumf nu se vor finaliza anul acesta. ”Tot pe durata iernii, parte din echipamente și mai precis până la sfârșitul lunii decembrie vor fi aduse în țară, astfel încât vor fi decontate, pentru că până la urmă ne interesează să putem deconta cât mai mulți bani europeni și așa cum arată și acum lucrarea cu siguranță că ea nu se va finaliza până la sfârșitul anului — să avem o sumă din buget alocată pentru anul viitor cât mai mică pentru finalizarea lucrării. (…) În acest moment, dacă ar trebui să punem la cap fiecare dispoziție de șantier și calculate fiecare costuri, eu cred că se va ajunge la un procent de 80% până la sfârșitul anului”, a spus Ștefănel Dan Marin.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here