ÎPS Teodosie a răbufnit la adresa lui Barna: Preoții nu se vor implica în propaganda pentru vaccinare!

sursa: Arhiepiscopia Tomisului
sursa: Arhiepiscopia Tomisului

După ce Dan Barna a anunțat luni că va propune un parteneriat între Guvern și Biserica Ortodoxă Română pentru a încuraja populația să se vaccineze împotriva Covid, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a transmis că preoții nu se vor implica „în propaganda pentru vaccinare”.

„Cum să fim noi deasupra științei medicale? De aceea, noi ținem pe enoriași cu vaccinul credinței și a liturghiei, acesta este vaccinul nostru. Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți”, a spus ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a mai precizat că comunicatul transmis astăzi de BOR, care susține că Biserica și-a afirmat deja de nenumărate ori poziția favorabilă față de vaccinarea, este suficient.

CITEȘTE ȘI: ÎPS Teodosie s-a supărat și a plecat de la ziua Patriarhului

„Avem știri pe toate laturile, dar la noi este îndemn pentru vaccinare la care să participăm și noi. Nu se cuvin. Comunicatul oficial al Bisericii Ortodoxe Române este de ajuns, este foarte limpede și trebuie să mergem cu toți credincioșii în biserică și din biserică către Hristos, doctorul suprem, adevărul suprem”, a spus ÎPS Teodosie.

Nu umblăm cu adevărul relativ, noi avem această menire să prezentăm creștinilor adevărul revelat și nu să vorbim despre vaccinare unde nu ne este locul.

Barna cere BOR implicare

Reacția lui ÎPS Teodosie a venit la câteva ore după ce vicepremierul Dan Barna a anunțat că va propune la nivelul guvernului un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română pentru a încuraja populația să se vaccineze împotriva Covid-19. De asemenea, Barna a arătat că o invitație din partea preoților la vaccinare ar putea să cântărească mult în creșterea dorinței în rândul populației.

La scurt timp, Patriarhia Română a reacționat într-un comunicat și a transmis că și-a afirmat deja de nenumărate ori poziția favorabilă față de vaccinarea împotriva noului coronavirus și că i-a îndemnat pe clerici și pe laici să ia în serios boala și să se informeze din surse credibile. Totodată, BOR a transmis azi că Patriarhul Daniel încă nu s-a imunizat anti-COVID.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here