luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăInspecţia Judiciară contestă "albirea" lui Horodniceanu după ce a ameninţat poliţiştii

Inspecţia Judiciară contestă „albirea” lui Horodniceanu după ce a ameninţat poliţiştii

-

Inspecţia Judiciară anunţă, marţi, că a formulat recurs împotriva deciziei Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM în cazul Daniel Horodniceanu.

CITEŞTE ŞI: Horodniceanu, scos basma curată de CSM: Procurorul iertat după ce a ameninţat poliţiştii

„Inspecţia Judiciară a formulat recurs împotriva Hotărârii nr. 11 P din 8 noiembrie 2023 a Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM”, anunţă, marţi, Inspecţia Judiciară.

Hotărârea atacată se referă la acţiunea disciplinară deschisă împotriva vicepreşedintelui CSM Daniel Horodniceanu.

În 8 noiembrie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins acţiunea disciplinară iniţiată de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, vicepreşedibnte CSM, în urma dialogului purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic.

Ce a spus CSM

„Respinge acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, cercetat sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art 271 lit. a) şi lit. m) din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de către pârâtul procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, ca fiind inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecători al ICCJ”, se arată în decizia atacată.

În luna mai, au apărut în spaţiul public imagini în care, oprit în trafi de poliţiştii ieşeni, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa, că s-a aflat într-o „situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.

În 27 iunie, Inspecţia Judiciară a stabilit că, în cazul vicepreşedintelui CSM Daniel Hordniceanu, acuzat că a avut un comportament inadecvat când a fost oprit in trafic de poliţişti, este vorba despre încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii şi folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil, decizia finală revenind Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...