Greva foamei în fața Primăriei Capitalei îl lasă rece pe Nicușor Dan

Foto: bucurestifm.ro
Foto: bucurestifm.ro

Unul dintre bucureștenii care locuiesc în cartierul Greenfield a intrat în greva foamei, în fața Primăriei Capitalei, după aproape un an de demersuri la Consiliul General al Municipiului București și la Primăria Capitalei pentru deschiderea drumului prin Pădurea Băneasa, cunoscut drept Vadul Moldovei.

Întrebat de ce face greva foamei în fața Primăriei Capitalei, protestatarul a răspuns: „Din cauza unei aproape tragedii ce se petrece în Greenfield. În Pădurea Băneasa este acest cartier, există un drum care a fost închis și pe care domnul Nicușor Dan nu vrea să-l redeschidă. Să-l preia în administrare și să-l amenajeze ca drum rutier pentru că este o bucată de drum forestier.

Se încăpățânează și nu vrea, deși există un proiect de hotărâre pus în ședință, adică depus la Consiliu, ca să se discute în ședința următoare și să se voteze. Să se poată da drumul la facerea acestui drum.”

Legat de faptul că primarul general a promis că va prelua temporar drumul,grevistul foamei a spus: „El a găsit soluția lui personală, care este ilegală, pentru că toți, inclusiv Ministerul Mediului și Romsilva, au spus că legea permite drum permanent, nu temporar. Dânsul a zis că, cu anumiți avocați extraordinari, va găsi o soluție temporară.

Noi suferim. Deci, până găsește el soluția temporară cu avocații lui, noi suferim ca niște câini, acolo, la kilometri de aglomerație de mașini, pe Aleea Teișani, care dă în DN 1. Intri în DN1, unde este, iarăși, aglomerație. Ajungem într-o oră cel puțin, dacă nu o oră și jumătate, până la locul de muncă sau la grădinițe și școli, cu copiii noștri. Suntem distruși! Nu mai putem! Am apelat la acest mod de protest, de greva foamei, în ultimă instanță. Am așteptat unsprezece luni! Cât să mai așteptăm?! Încă un an?!”.

Chestionat despre grva foamei a locuitorului din cartierul Greenfield, Nicușor Dan a vorbit de o „procedură administrativă”:

„Suntem în aceeași procedură administrativă. Bun, dacă vorbim de Greenfield, trebuie să începem prin a spune că e o situație care vine din modul în care s-a gestionat urbanistic acest oraș.

S-au făcut mii de blocuri fără ca înainte să se facă infrastructura și, mai ales, drumuri. Deci, s-au făcut blocuri fără drumuri și, acum, oamenii care stau în aceste blocuri vin la actuala administrație și cer să li se construiască drumuri, ceea ce nu se întâmplă nicăieri, în lumea civilizată.”

Vinovații nu sunt oamenii aceștia, care au cumpărat. Vinovați sunt, în primul rând, autoritățile care au dat documentații și autorizații pentru clădiri care nu erau bine racordate la oraș. În al doilea rând, dezvoltatorii, care au cerut asta, și, după aceea, au vândut și au dispărut din peisaj.

Acum, pe chestiunea asta punctuală, care trebuie rezolvată, suntem în stadiul în care așteptăm de la Ministerul Mediului să înainteze către Guvern o solicitare  de schimbare temporară a proprietății pentru acel segment de drum.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.