luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFostul lider al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pus sub acuzare într-un...

Fostul lider al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pus sub acuzare într-un nou dosar

-

Aflat în închisoare după ce a fost condamnat în dosarul ”Mită pentru PSD”, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, mai primește o lovitură.

Gheorghe Bunea Stancu
Gheorghe Bunea Stancu s-a ales cu un nou dosar penal

Procurorii DNA Galați au anunțat punerea în mișcare a urmăririi penale față de Gheorghe Bunea Stancu, într-un nou dosar penal, pentru infracțiunile de abuz în serviciu în formă continuată, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și de conflict de interese în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi Agerpres, în perioada 28 martie 2006 — 8 martie 2012, președintele Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri și a luat decizii prin care două persoane juridice — SC Club Fotbal Brăila SA și Asociația Handbal Club ”Dunărea” Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

DNA precizează că demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susținerea acestora și adoptarea hotărârilor, precum și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și CJ Brăila, au fost făcut în condițiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoștea că se află în incompatibilitate.

În plus, au constatat procurorii, finanțarea celor două persoane juridice a fost aprobată cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

Anchetatorii susțin că, la foloasele obținute de cele două societăți, în valoare de aproximativ 7,5 milioane lei (respectiv 2,3 milioane lei pentru Fotbal Club Dunărea Brăila și aproape 5,2 milioane lei pentru Handbal Club Dunărea Brăila) se adaugă dare în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui autoturism aparținând CJ Brăila.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...