luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăEchipa de robotică a Colegiului Național Ion Creangă din București lansează primul...

Echipa de robotică a Colegiului Național Ion Creangă din București lansează primul Wikipedia pentru roboți de competiție

-

Peste 80 de echipe din toate colțurile țării se vor întrece între 3 și 5 martie 2023, la Sala Polivalentă din Capitală, în cadrul Olimpiadei de Robotică, etapa națională.

Evenimentul acreditat de Ministerul Educației este la a șaptea ediție, fiind organizat de către Asociația Nație prin Educație sub egida First Tech Challenge, una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume, care se desfășoară în SUA, motiv pentru care jurizarea olimpiadei de la Polivalentă va fi asigurată și de către specialiști americani.

Devenită una dintre cele mai captivante discipline extra curriculare pentru elevii din întreaga lume, pe lângă farmecul unei activități practice și pragmatice, robotica reunește un set întreg de aptitudini și cunoștințe teoretice fundamentale, dar și definitorii pentru evoluția generației de mâine. Matematică, fizică, limbaje de programare, limba engleză, abilități de comunicare și marketing, adaptare la situații limită, muncă de echipă și multe eșecuri peste care se poate trece doar soluționând ce nu a funcționat inițial, asta presupune în câteva cuvinte cea mai nouă și mai la modă activitate a liceenilor.

Una dintre cele mai mari surprize din acest an o reprezintă echipa de robotică a Colegiului Național Ion Creangă din București care, pe lângă robotul cu care se vor prezenta în competiție, lansează și o platformă care va reuni toată robotica de la nivel internațional. Echipa H-tech de la „Creangă” lucrează de dinaintea începutului sezonului la acest proiect, care va fi dat publicității zilele următoare.

Un fel de Wikipedia pentru roboți de competiție: robotlink.io

Platforma funcționează pe principiul unei baze de date cu o serie întreagă de funcții esențiale pentru echipele care doresc să-și îmbunătățească performanța, să înțeleagă, să studieze sau pur și simplu să se delecteze cu cele mai noi tendințe în materie de robotică competițională.

„Utilizatorii își pot crea un cont și un profil, unde vor încărca fotografii și videoclipuri sau note scrise despre strategia lor de joc, atât în perioada autonomă, cât și în perioada teleghidată a competiției. În plus, există posibilitatea încărcării versiunii digitale 3D a robotului, datele tehnice și performanțele acestuia, precum și a portofoliului sau a caietului tehnic. Platforma are capacitatea de a compila datele tehnice ale roboților introduși în baza de date, din care extrage statistici, diagrame și analize comparatorii, cu ajutorul cărora utilizatorii își pot analiza punctele slabe și le pot remedia din timp. E un fel de Wikipedia pentru roboți de competiție, în care se regăsesc diagrame, statistici, AI intern și criptare securizată cu două straturi la nivelul sesiunilor și al bazei de date”, ne-a declarat Rareș Pălășan, membru al echipei de robotică din cadrul Colegiului Național Ion Creangă din București.

Etapa internațională a First Tech Challenge va avea loc în Houston, Texas între 19 și 23 aprilie 2023.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...