E oficial: Magistrala 2 de metrou se prelungește cu încă o stație. Costurile, suportate de Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 va semna în această săptămână protocolul de colaborare cu Metrorex pentru a prelungi Magistrala 2 de metrou, cu încă o staţie, până la Centura din zona de sud a Capitalei, a anunțat viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan.

Demersul a fost aprobat, săptămâna trecută de Consilul General al Municipiului Bucureşti şi va fi urmat de întocmirea unui studiu de fezabilitate şi, anul viitor, de realizarea investiţiei.

”După semnarea protocolului de colaborare se va putea începe lucrul la Studiul de Fezabilitate (SF) al lucrării. În prezent, pe porţiunea dintre Berceni, ultima staţie de pe Magistrala 2 şi locul viitoarei staţii din apropierea liniei de centură există o singură linie de suprafaţă, folosită pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem să realizăm investiţia, dar aşteptăm de la Metrorex o estimare a costurilor, în baza SF. Eliberarea studiului poate dura chiar trei luni”, a transmis viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan.

“Această cale de rulare ar putea deservi transportului de persoane şi ar aduce beneficii locuitorilor Sectorului 4, precum şi cetăţenilor aflaţi în tranzit prin zona respectivă”, prevede expunerea de motive care a stat la baza proiectului Hotărârii de Consiliu prin care Primăria Sectorului 4 a cerut acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru protocolul de colaborare cu Metrorex.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a precizat că, în aceste condiţii, costurile pot fi susţinute din bugetul local al Sectorului 4. Potrivit statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex şi suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii reţele de transport subteran din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ