Dîncu, despre candidatul PSD la Preşedinţie

PSD s-a gândit serios că ar putea accepta o candidatură la Președinție a unui intelectual de stânga, în jurul căruia să se creeze o platformă de susținere, a declarat președintele Consiliului Național al formațiunii, Vasile Dîncu.

CITEŞTE ŞI: Dîncu şi-a dat seama că românii sunt săraci: Se afundă din ce în ce mai mult în nevoi și în lipsuri!

Vasile Dîncu a spus că „Mircea Geoană are multe calități pentru a fi un candidat serios”, dar precizează că „nu s-a discutat acest lucru încă în partid”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat recent că viitorul candidat al partidului la Președinție ar putea fi un intelectual de stânga din afara formațiunii și l-a menționat în acest sens pe jurnalistul Ion Cristoiu.

Principala cauză

Vasile Dîncu explică: „Nu este un lucru nou pentru noi, cei care suntem în acest moment în echipa de conducere a partidului. Am discutat de mai multe ori despre această variantă, pornind de la experiența ultimilor 20 de ani, în care candidând președintele partidului, a pierdut alegerile.

Sigur că eu nu cred că aceasta a fost principala cauză, faptul că era președintele partidului, ci s-au făcut unele greșeli strategice și greșeli de comunicare în fiecare din aceste alegeri, însă noi ne-am gândit serios de faptul că PSD ar putea accepta o candidatură a unui intelectual de stânga, evident, în jurul căruia să se creeze o platformă de susținere formată din partidele care sunt în această parte a spectrului politic sau și din societate civilă.

Deci această soluție este una din soluțiile pragmatice pe care le gândim. Sigur că este determinată și de evoluția lucrurilor în viitor, de modul în care va reuși să evolueze partidul, din punct de vedere politic în acest an și a scorului pe care îl va obține, de modul în care va reuși să creeze în jurul partidului o platformă mai largă de susținere și sigur, de găsirea unui candidat.

Nu este o soluție pe care să nu o luăm în calcul, este o soluție la care chiar ne-am gândit serios și Marcel Ciolacu a vorbit serios când a spus asta”, a declarat Dîncu, la RFI.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.