Detalii din atacul armat comis de un român în Spania. S-a întors la muncă înarmat cu 3 pistoale

Marin Eugen Sabău, care locuia în orașul Tarragona, la sud de Barcelona, a intrat ieri, în jurul prânzului, la firma în care lucrase ca agent de securitate, până în urmă cu câteva luni.

Și-a luat o cafea de la automat și a intrat în vorbă cu mai mulți foști colegi. La un moment dat, s-a iscat o ceartă care a degenerat rapid. Românul a scos o armă și a început să tragă. A împușcat trei oameni, în piept și în stomac.

Românul a ieşit în fugă din clădire, s-a urcat în maşină şi s-a făcut nevăzut. Martorii au alertat rapid poliţia, care a declanţat operatiunea de capturare. 

Au instalat mai multe filtre în oraş, de care Marin Eugen Sabău a reuşit să scape, după ce a împuşcat şi un poliţist. A urmat o cursă nebună prin mica localitate catalană, sub privirile îngrozite ale localnicilor. Forţele spaniole au ridicat şi mai multe elicoptere pentru a reuşi să îl localizeze pe român.

Poliţiştii au încercuit ferma abandonată în care românul s-a baricadat şi timp de cinci ore au încercat să îl convingă să se predea. În zadar. Acesta a început să tragă asupra lor, moment în care poliţiştii spanioli au luat decizia să îl neutralizeze.

Românul şi-a premeditat faptele. Zilele trecute le-a trimis mai multe emailuri foştilor colegi în care ameniţa că se va răzbuna. Mesajele erau însoţite de o poză cu el, cu două arme în mână. Pe masă avea etalat un adevărat arsenal, mai multe încărcătoare pentru de armă semiautomată, gloanţe, o macetă şi un cuţit. Se antrena des la un poligon de tir, dar angajaţii de acolo spun că nu a avut probleme cu el.

Victimele românului, trei bărbaţi şi o femeie, sunt în stare gravă. La spitalul din Barcelona a ajuns şi atacatorul Marin Eugen Sabău. Rănile nu îi pun însă viaţa în pericol.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.