Continuă lucrările de modernizare în Sectorul 5

În Sectorul 5 continuă lucrările de modernizare. În mai multe zone s-a turnat covor asfaltic, au fost create locuri de parcare și trotuare și s-a resistematizat circulația auto.

„Sectorul 5 continuă să se dezvolte la orizontală! Noi platforme de parcare, un nou covor asfaltic și un nou trotuar sunt puse la dispoziția cetățenilor ca urmare a finalizării lucrărilor de resistematizare a circulației auto și pietonale pe care Primăria Sectorului 5 le-a realizat în zona str. Baciului nr.4, bl.9 din cartierul Ferentari. Practic, prin implementarea proiectului de resistematizare a circulației auto, au fost reamenajate 33 de locuri de parcare existente, lucrările efectuate vizând inclusiv refacerea covorului asfaltic, a alveolelor arborilor și a trotuarului existent.

Totodată, proiectul a inclus și crearea a 25 de locuri de parcare noi, astfel încât locuitorii din zonă să aibă o grijă mai puțin atunci când ajung acasă de la serviciu. Noile locuri de parcare de reședință vor fi trasate, în perioada următoare, și încărcate în platforma online parcari.sector5.ro pentru a putea fi accesate în mod transparent și închiriate ulterior de cetățenii Sectorului 5. Precizăm că, în zona menționată, a fost refăcut inclusiv covorul asfaltic din spatele blocului, pentru un plus de confort și civilizație”, transmite Primăria Sectorului 5.

Săptămâna aceasta și zona străzilor Năsăud-Vistierilor a fost reabilitată integral.

„Primăria Sectorului 5 continuă proiectele de dezvoltare gândite în scopul creșterii calității vieții locuitorilor din sector. Astfel, conceptul ”Un sector verde este un sector sănătos”, este acum pus în practică în cartierul Ferentari, unde administrația locală beneficiază de un amplu proiect de reamenajare a zonei străzilor Năsăud-Vistierilor. Aici, echipa Primăriei Sectorului 5, coordonată de viceprimarul Mircea Nicolaidis, se află pe ultima sută de metri cu lucrările de reabilitare a parcului și zonei adiacente acestuia.

Astfel, peste numai câteva zile, locuitorii Sectorului 5 se vor putea bucura de un loc de joacă modern pentru copii, dotat cu suprafață antitraumă și aparate de joacă configurate pe categorii diferite de vârstă. De asemenea, vizitatorii parcului, pasionați de sportul minții, vor avea la dispoziție o zonă dedicată exclusiv lor unde se vor putea antrena și vor putea pregăti alți iubitori de șah.Pentru posesorii animalelor de companie, a fost amenajat un loc special astfel încât patrupedele să se poată plimba în siguranță. Întreaga amenajare peisagistică, aflată la intersecția străzilor Năsăud-Vistierilor, este pusă în valoare de noi arbori și arbuști, plante perene, instalație nouă de aspersoane și gazon rulou ce urmează a fi montat în proxima perioadă.

Gazonul este nelipsit din amenajările peisagistice din marile aglomerări urbane fiind o sursă importantă de răcoare în zilele caniculare, ținând cont de faptul că o suprafață gazonată este cu aproximativ 10 grade Celsius mai rece decât o suprafață betonată.Pe lângă zona de spații verzi, proiectul a inclus și reamenajarea infrastructurii rutiere auto și pietonale prin reabilitarea covorului asfaltic și refacerea platformelor de parcare, respective crearea unui număr de 20 de noi locuri de parcare de reședință. Acestea vor fi puse la dispoziția locuitorilor prin intermediul platformei electronice parcari.sector5.ro în vederea închirierii. Continuăm să facem imposibilul POSIBIL pentru cetățenii Sectorului 5!”, transmite Primăria Sectorului 5.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here