Cod galben de ninsori și viscol în 16 județe

viscol, foto sursa : google
viscol, foto sursa : google

Precipitații mixte, polei, ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului  se vor semnala de joi până vineri, anunță meteorologii. Aceștia au emis și o alertă Cod galben de ninsori și viscol la munte, care este valabilă în 16 județe.

De joi ora 23:00 până vineri ora 18:00, aria precipitațiilor se va extinde treptat. Acest lucru la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est, potrivit stiripesurse.ro.

 Ninsori la munte

La munte vor predomină ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. În zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va formă polei.

Vântul va avea temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea. Aici local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, mărind senzația de frig.

Două zile cu temperaturi foarte scăzute

Joi  și vineri vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, local geroasă în noaptea de joi spre vineri în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă și pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

Cod galben de ninsori

Alerta Cod galben va intră în vigoare vineri la ora 2:00 și va expira la ora 18:00. Sunt anunțate ninsori în general moderate cantitativ și viscol la munte.

În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ. Local se va depune strat de zăpadă mai mare. La altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări. Temporar vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea fiind viscolită iar zăpada spulberată.

Codul galben vizează județele Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureș, Bistrița- Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here