Cîmpeanu trimite Corpul de Control în școli: verifică raportarea ratei de vaccinare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul interimar al educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunță că, începând de luni, Corpul său de control va verifica raportarea ratei de vaccinare în școli. Potrivit acestuia, sunt suspiciuni de raportări false.

„Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Şi nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitarea vaccinării, să nu înțelegi progresul științei”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Începând de luni, Corpul de control va merge în şcoli pentru a verifica raportarea ratei de vaccinare.

„Corpul de control al ministrului educaţiei va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete. Am triplat numărul de echipe care vor fi. Verifică în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi în situaţii de genul acesta, care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12 la sută. Ruşinoasă. Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută. Sanitare!”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu dezvăluie că sunt suspiciuni că raportarea ratei de vaccinare a fost falsă sau eronată.

„Vom verifica, mâine. Mai multe echipe de control ale Ministerului Educației vor merge în teritoriu pentru a vedea în ce măsură, în primul rând, se respectă măsurile de protecție sanitară, în al doilea rând, în ce măsură aceste raportări privind rata de vaccinare au fost corecte.”, a dăugat ministrul Cîmpeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here