Cârciu, la Viena: România merită să fie în Schengen! VIDEO

Secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, le-a transmis autorităților austriece că „România merită să fie în Schengen! Locul nostru este în Schengen!”.

„România merită să fie în Schengen! Locul nostru este în Schengen!

Am transmis acest mesaj autorităților austriece și tuturor invitaților care au participat la spectacolul extraordinar oferit de Opera Națională București, în sala de concerte a Filarmonicii din Viena. Aderarea României la spațiul Schengen poate deveni realitate cu un efort comun al tuturor românilor de pretutindeni”, a scris Gheorghe Cârciu pe contul său de Facebook.

La sala Wiener Musikverein

Pentru prima dată la sala Wiener Musikverein a Filarmonicii din Viena, Opera Națională București a prezentat spectacolul „Crai Nou”, în data de 30 iulie, de la ora 19:30. Concertul  a fost un omagiu adus marelui compozitor Ciprian Porumbescu și se înscrie în cadrul evenimentelor de celebrare a acestuia în 2023, an care este dedicat marcării a 170 de ani de la naștere și 140 de ani de la moartea sa.

„Muzica unuia dintre cei mai mari compozitori români, Ciprian Porumbescu, a răsunat în sala de concerte a Filarmonicii din Viena, sub bagheta magică a maestrului dirijor Daniel Jinga, managerul Operei Naționale București.

Cu toții am fost cuceriți de măestria soliștilor, orchestrei și corului Operei Naționale București care au interpretat, Crai Nou, una dintre cele mai mari opere date lumii de un român de geniu.

Sprijinim valorile culturale românești și le promovăm prin programele și proiectele noastre, pentru că România are ce arăta lumii.

Trebuie să fim mândri și să lăudăm ce a dat România patrimoniului cultural universal!”, a mai scris Gheorghe Cârciu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.