Avocat: Primarul Sorin Oprescu, pregătit să dea o declaraţie în faţa anchetatorilor

Sorin oprescu
Sorin Oprescu a țncălcat legea și atunci când a angajat casele de avocatură

Avocatul Alexandru Chiciu a anunțat că luni va face o cerere la DNA, în numele clientului său,  de audiere a edilului, pentru acuzaţiile care i-au fost aduse până acum, apărarea anticipând şi că este posibilă o extindere a cercetărilor în cazul acestuia, informează Mediafax.

Sorin oprescu
Sorin Oprescu

“Prima temă este legată de contestaţia la cererea noastră de înlocuire (a arestului preventiv) şi a doua temă este legată de fondul cauzei, existând anticiparea apărării că procurorii vor solicita, în perioada următoare, o extindere a cercetărilor faţă de domnia sa. Repet, este o anticipare şi nu o informaţie concretă. Anticiparea este dată de faptul că, analizând evoluţia cauzei, am constatat o serie de acte pe care anchetatorii le-au făcut, paralele de acuzaţiile iniţiale. Nu ştim exact infracţiunea, dar actele făcute în cazul celorlalţi au fost pe linia evaziunii fiscale”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, avocatul Alexandru Chiciu.

Avocatul a explicat că anticipează o posibilă extindere a cercetărilor în cazul lui Oprescu pe baza faptului că procurorii anticorupţie verifică celelalte persoane din dosar cu privire la fapte de evaziune fiscală. Astfel, potrivit lui Chiciu, raportat la mersul anchetei, este posibil ca şi în cazul lui Sorin Oprescu să se facă o extindere a acuzaţiilor, menţionând că anchetatorii nu i-au anunţat despre vreun demers în acest sens.

Chidciu a mai spus că Sorin Oprescu este pregătit să dea prima declaraţie în faţa anchetatorilor DNA în acest dosar, iar o solicitare în acest sens va fi făcut săptămâna viitoare la DNA.

“Voi solicita procurorilor, săptămâna viitoare, audierea lui Sorin Oprescu în legătură cu elementele şi acuzaţiile aduse de DNA până în acest moment, audiere ce nu a avut loc până acum la procuror, ci doar în faţa judecătorilor de depturi şi libertăţi. Este stabilizat medical din acest punct de vedere şi suntem pregătiţi pentru această chestiune”, a adăugat avocatul.

LĂSAȚI UN MESAJ