Anunţ de ULTIMĂ oră a premierului despre pensiile românilor

Premierul Marcel Ciolacu a ținut să explice pensionarilor faptul că noua Lege a Pensiilor va reduce inechitățile din sistem, princpiul fiind: pensii egale pentru muncă și contribuții egale.

CITEŞTE ŞI: Vicepreşedinte liberal, atac la Ciolacu: se pregătește să destructureze PNL!

Ciolacu a explicat că pensiile vor crește de 2 ori în anul 2024: o dată la 1 ianuarie 2024 cu 13,8% și a doua oară la 1 septembrie 2024, această creștere fiind decisă în urma recalculării.

„În primul rând vreau să mulțumesc echipei de la ministerul Muncii, doamnei ministru Bucura-Oprescu și colegilor din PNL pentru finalizarea noii Legi a pensiilor.

Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem. Pensii egale pentru muncă și contribuții egale.

Când cresc pensiile

Astfel, pensiile vor crește anul viitor de două ori. Prima dată la 1 ianuarie, prin indexare cu 13,8%, și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform noii Legi.

Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același an. Avem însă o condiție de îndeplinit: să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe 20 noiembrie.

De aceea, fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare să trateze cu prioritate această lege, pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp.

Știți foarte bine că renegocierea PNRR în privința eliminării pragului de 9.4% din PIB pentru pensii depinde de adoptarea acestei legi până pe 20 noiembrie. Și nu aș vrea ca, din cauza unor blocaje prin Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate sau, și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate până în 2070!”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.